Un Sant Jordi amb moltes sèries

Noves recomanacions de sèries i les notícies de la setmana.

Bon dia de Sant Jordi a tothom!

Espero que, malgrat les circumstàncies actuals, passeu una magnífica diada entre llibres i roses. Per celebrar Sant Jordi, que és un dels meus dies preferits de l’any, us he preparat dues tries especials unint sèries i literatura.

Espero que us agradin:

LLIBRES QUE HAN INSPIRAT SÈRIES. Gambit de Dama, Gent Normal, Unorthodox… a la ràdio vam fer una tria de llibres que han estat adaptats amb èxit en forma de sèrie i que podeu trobar per regalar/regalar-vos per Sant Jordi. Podeu escoltar la secció aquí o llegir-ne la versió en forma d’article aquí.

LLIBRES QUE ES CONVERTIRAN EN SÈRIE. I si preferiu mirar cap al futur, també he fet una tria de llibres que estan en procés de ser adaptades i prometen convertir-se en grans sèries. Les Lluminoses, La meitat evanescent… La podeu llegir aquí.

Més enllà de Sant Jordi, de les sèries que he vist aquesta setmana, us recomano:

A la caça de l’assassí (a Filmin) - Una minisèrie sueca sobre un cas real de la desaparició d’una nena. Sense entrar en detalls, només diré que és un cas que es va allargar durant molt anys i que la minisèrie fa un molt bon treball fent una crònica de la investigació, executada amb estil realista i una posada en escena austera.

A més, Movistar+ ha incorporat Patrick Melrose, la minisèrie protagonitzada per Benedict Cumberbatch (i basada també en llibres: en la saga autobiogràfica d’Edward St. Aubyn), on l’actor fa una autèntica exhibició de talent. Es va estrenar fa temps a la plataforma Sky, però si no vas arribar a mirar-la, ara tens una nova oportunitat.

La crítica:

MARE OF EASTTOWN. He fet la crítica de la nova minisèrie d’HBO que protagonitza Kate Winslet. La podeu llegir aquí.

La llista:

5 SÈRIES ON S’INVESTIGUEN CRIMS EN POBLES PETITS. Amb aquest punt de partida s’han fet sèries molt addictives. Us n’he triat 5 de recents.

Píndoles d’actualitat:

  • HOW I MET YOUR MOTHER: Tindrà una nova versió que es dirà How I Met Your Father. És un projecte del que ja es va parlar fa anys però semblava mort. Ara ha ressuscitat i han donat l’ok a la primera temporada, que tindrà com a protagonista l’actriu Hilary Duff. Font: Hollywood Reporter.

  • EMILIA CLARKE: Sembla que és a punt per formar part d’una altra sèrie. El seu primer projecte de sèries post-Game of Thrones sembla que serà Secret Invasion, una sèrie que forma part de l’univers creat per Marvel i Disney. Queden detalls per negociar, però sembla una cosa feta. Font: Variety.

  • LOVE, DEATH + ROBOTS: Netflix ha posat data a la 2a temporada, el 14 de maig, i ha anunciat la 3a per 2022. Font: Netflix.

  • MINDHUNTER: Potser sí que acabarem veient la 3a temporada. Malgrat que fa un temps es va dir que aniria per llarg o que potser ni es faria, sembla que David Fincher i Netflix estan negociant. Font: Small Screen.

  • TED LASSO: Tornarà el 23 de juliol amb la 2a temporada. Font: Apple.

  • MASTER OF NONE: Tornarà amb nova temporada al maig (Netflix no ha concretat el dia). Font: Variety.

I fins aquí el butlletí de sèries! Us deixo amb un moment musical, un tema de Blur que sona a Patrick Melrose: