The Underground Railroad, animació passada de voltes i un duel entre periodistes esportius.

Noves recomanacions de sèries i les notícies de la setmana.

Ja és divendres, i aquí teniu un nou butlletí de sèries! Avui s’estrenen moltes novetats interessants. Entre totes les novetats, em quedo amb aquestes tres:

The Underground Railroad (Amazon) - He vist el primer episodi d’aquesta sèrie, adaptació de la novel·la de Colson Whitehead. És molt dura. Ha de ser-ho, per suposat, perquè el tema que tracta és l’esclavisme. La sèrie mostra de forma nua el sadisme, la crueltat i la inhumanitat dels propietaris de les plantacions, i el dolor contrasta amb la bellesa de la cinematografia, que és espectacular. Dirigeix Barry Jenkins, que tan aviat ofereix seqüències enlluernadores que són hipnòtiques com escenes truculentes que fan apartar la mirada. Fins on he vist, és força fidel a la novel·la.

Love, Death + Robot (Netflix) - S’ha estrenat la segona temporada d’aquesta antologia d’animació que té com a principal punt fort la gran varietat d’estils i de registres que és capaç de tocar, de manera que no saps què esperar en cada episodi. De tots els que he vist fins ara, de moment el que més m’ha cridat l’atenció és el segon, sobretot per l’estil de l’animació, que sovint és el punt fort d’aquesta antologia, per sobre del guió, que no sempre està a l’altura de la creativitat que s’exhibeix a nivell visual.

Arran d’aquesta estrena, us he preparat una tria de 5 SÈRIES D’ANIMACIÓ QUE CAPGIREN EL CERVELL que podeu llegir aquí.

Reyes de la Noche (Movistar+) - Comèdia sobre la rivalitat entre dos periodistes esportius que està basada en la rivalitat real que van mantenir José María García i José Ramon de la Morena als anys 80 i 90. Està protagonitzada per Miki Esparbé i Javier Gutiérrez, que aconsegueixen recordar els seus inspiradors sense caure en la caricatura. La sèrie té una mirada distanciada de l’època i posa en evidència la cultura masclista-rància dels dos personatges. Proposa un retrat sobre els egos als mitjans que va més enllà dels dos personatges que la inspiren, que en el fons, acaben sent anecdòtics. Vam parlar-ne a la ràdio, amb en Miki Esparbé.

Arran d’aquesta estrena, he fet una tria de 5 SÈRIES SOBRE FUTBOL que podeu llegir aquí.

La crítica:

SEXIFY. He dedicat la crítica de la setmana a aquesta sèrie polonesa que ha estat una sorpresa a Netflix. La podeu llegir aquí.

Píndoles d’actualitat:

  • FRIENDS: Ja hi ha data pel programa especial que reunirà els actors de la sèrie i diferents convidats per parlar de la sèrie. S’estrenarà el 27 de maig, però només als Estats Units! No està previst que es pugui veure aquí. Font: HBO.

  • LUPIN: Tornarà l’11 de juny a Netflix amb nous episodis i ja ha renovat per una tercera temporada. Font: Netflix.

  • KIEFER SUTHERLAND: Ha fitxat per Paramount+ per protagonitzar una nova sèrie. Font: Variety.

I fins aquí el butlletí de sèries de la setmana! Us deixo amb el moment musical, en aquest cas un tema que sona a The Underground Railroad: